Als Gerard een voorwerp zou zijn, welke voorwerp is hij dan en waarom?


Aan verschillende mensen die met Gerard samengewerkt hebben is deze vraag gesteld. Dit is hun antwoord:


Rubik's Cube

Gerard is een Rubik's Cube. De kleurenkubus waarmee je vroeger eindeloos kon puzzelen. Horizontaal, verticaal, op zoek naar de egale vlakken waarna je trots aan je ouders liet zien dat je alle kleuren aan een kant had gekregen.

Gerard is zo'n kubus en weet zichzelf mateloos te motiveren om door te puzzelen. Het enige verschil met de Rubik's Cube is dat Gerard op zoek gaat naar krachten achter de egale vlakken. Een andere visie, een inspirerende combinatie of wellicht een nieuwe vorm.

Hij blijft draaien totdat hij de kern vindt: een hervonden kracht of een kraakheldere visie. Gek genoeg zit die niet in de perfecte combinaties, maar in de kleurensamenstelling die we het liefst vermijden. 

Gerard helpt je om van je ideale Rubik's Cube af te stappen en geeft in no-time veel meer kleur aan je kubus, met als gevolg meer levenslust.
Sophie van Bree

Utrecht

Spiegel

Gerard is voor mij een spiegel.
Je loopt dagelijks langs een spiegel dus je zou zeggen dat je allang weet wat je zal aantreffen tot je voor de spiegel wordt gezet door Gerard. Zelfreflectie, evalueren, perspectief bieden, zonder labels meningen en voorkeuren. Hij doorgrond je in een hele korte tijd met simpele, slimme vragen en voordat je het door hebt zie jij je zelf op een hele andere manier door dezelfde spiegel waar je dagelijks langs liep. Er wordt niet geschroomd om "the good, the ugly and the bad" te delen - een spiegel doet dat ook niet ‘je bent wie je bent’ maar weet je wel wie je écht bent? 

Het is helemaal aan jou, wil je snel voorbij lopen of wil je stil staan en dieper inzoomen waarbij je veel meer ziet en daardoor veel meer leert over jezelf! Vrijblijvend maar gegarandeerd waardevolle output, Gerard Jorna’s spiegel.

Niloufar Kambiz

Rotterdam

Letterbak

Gerard is als een letterbak.

Hij geeft aan alle dingen, vragen en problemen, waarmee ik kom, een goede en gestructureerde plek en helpt me daarmee alles beter in het grote plaatje te kunnen plaatsen.

Susann Ludwig

Leiden

Verrekijker

Gerard is een verrekijker.

Symbolisch is hij inzetbaar voor tal van zaken:

  • voor het bieden van een blik in de verte (toekomst).
  • hulp bij inzoomen.
  • hij helpt je vollediger te laten kijken naar: "Wat zie je"? (processen, ontwikkeling, interactie, communiceren, etc.)
  • hulp bij afstand nemen en anders tegen zaken aan kijken (“boven zaken hangen” en "wat gebeurt hier nou eigenlijk?")
  • hulp bij mijn beeld scherp krijgen (draaien aan de juiste knoppen: procesinrichting, groepsdynamiek, etc.)
  • altijd bij je, om je nek indien nodig
  • als je de verrekijker omdraait is het beeld heel dichtbij…
  • biedt hulp bij naar jezelf kijken door ogen van een ander…
  • als je het niet meer ziet: soms vergeet je eenvoudigweg de dop van de lens te halen…

 

Jetse Dijkstra

Utrecht

Zaklamp

Gerard is een zaklamp. Gerard kan licht laten schijnen op plekken waar nog duisternis en onduidelijkheid is. Hij zorgt ervoor dat dingen helder, duidelijk en zichtbaar worden. Dit kan gericht zijn op gedrag en handelen van jezelf, maar ook van teams en organisaties. Gerard zorgt er voor dat je verder kijkt dan alleen de oppervlakte.

Net als bij een zaklamp is er wel een aan en uitknop aanwezig. Je moet zelf op de “aan” knop drukken en actie ondernemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verandering. Gerard kan hier op een effectieve manier richting aan geven

Julian Boelens

Zwolle

Multi tool set

Als coach zou ik Gerard vergelijken met een multi tool set. Hij is namelijk heel handig in je gereedschapskistje om te hebben aan het begin van je carrière. Verder kan je de “vaste” handvat zien als wie Gerard is; vriendelijk, positief, betrouwbaar, betrokken, scherp en realistisch. En de verschillende koppen als de verschillende tools, kennis en ervaring die Gerard heeft om een persoonlijke methode te vinden in zijn coaching sessies die bij jou past om je verder te ontwikkelen. Ik kan altijd goed terecht bij Gerard als ik iemand nodig heb om te sparren, om de spiegel ervoor te houden of voor kritische vragen. De sessies met Gerard zijn inzichtelijk en leerzaam en tegelijkertijd zat er voor mij ook altijd veel humor in en hebben we ook kunnen lachen.  

Yee Xiang Chang

Utrecht

Koala beer

Ik vind Gerard een Koala beer omdat hij zacht, vriendelijk en verbindend oogt. Hij maakt gemakkelijk contact en is prettig in de omgang. Daarbij is hij zeker geen softie. Hij is ook scherp, benoemt zaken duidelijk en respectvol en kan zaken doorgronden.

Nick Mager

Epe

Tupperware box

Gerard is een tupperware box.

Degene die met hem praat is het item dat vers wordt gehouden. In dit geval een pasta. Als tupperware box behoudt Gerard het item in originele staat. Het item is er namelijk al, het hoeft alleen bewaakt te worden door de tupperware. Door het te bewaken en stil te staan bij het bestaan, wordt het duidelijk wat de pasta allemaal in petto heeft. 2 dagen later wordt de pasta uit de tupperware gehaald om opgegeten te worden. De pasta is wel verder ontwikkeld, maar de basis is hetzelfde gebleven. 

Laura Mul

Den Haag

Windmolen

Gerard is net zoals een windmolen: een vrolijk ding.

Je kunt zelf bepalen wat je in de coaching stopt, daarmee heb je ook invloed wat eruit komt. Je krijgt veel energie als je er veel instopt. Hoe meer input hoe meer je eruit haalt. Je krijgt altijd iets terug. Je ziet soms niet gelijk wat het oplevert, maar je merkt het later wel.
Hij is er altijd.

Liza Dries

Keulen

Opener

Voor mij is Gerard een opener.

Hij is open en goed benaderbaar. Hij kan ook moeilijke zaken bespreekbaar maken, opent je ogen en vindt openingen voor oplossingen. Daarnaast houd hij ervan om een heerlijk Belgisch biertje te openen en gezellige en inspirerende gesprekken te voeren met bekenden en onbekenden.

Trea Konijnenberg

Apeldoorn