Over MENS²

De mens achter MENS²

Mijn naam is Gerard Jorna, ik ben de mens achter MENS². Van nature ben ik open minded, nieuwsgierig en positief. Ik probeer altijd oordeelvrij te zijn en dat past me goed. Vanuit deze basishouding kijk ik fris naar jouw situatie, vanuit een neutraal perspectief. Ik bewaar oprechte belangstelling voor mensen, processen, onderlinge dynamiek en vertrouw op vakbekwaamheid.

Binnen een team is het essentieel dat iedereen het gezamenlijke doel kent. Iedereen draagt een belangrijk deel bij vanuit zijn eigen expertise en gedrag. Voorwaarde is wel dat vertrouwen wordt genoten en dat krijg je van mij. Samen komen mensen tot een doelstelling, gevolgd door hun pad dat daar naartoe zal leiden. Met dat plan gaan ze aan de slag. Mijn rol in het geheel is subtiel, maar bepalend.

Eyeopener

Toen ik na mijn technische HTS opleiding een kopstudie bedrijfskunde deed, veranderde mijn ‘exacte’ en ‘binaire’ kijk op de dingen. Voor een vraagstuk bleek niet altijd een ‘goede’ of ‘slechte’ oplossing te zijn. Zoveel elementen spelen mee, maar vooral het menselijke. Die eyeopener boeide mij zo, dat ik mij in mijn loopbaan altijd richtte op de factor ‘mens’. Dat bleek boeiend en effectief. Na jarenlange ervaring in stevige managementfuncties bij ICT-, energie- en overheidsorganisaties, stapte ik uit ‘de lijn’ om als MENS² (samenwerkende) mensen te doen groeien.

Loslaten en begeleiden

Als we het werk weer van de mensen maken, verandert alles. Dat is mijn overtuiging, gebaseerd op ervaring. Daarvoor moet je het lef hebben om los te laten; ruimte te bieden aan je professionals. Dat kan niet van de ene op de andere dag. Bovendien verdient een schoolverlater of trainee een andere begeleiding dan een ‘senior’. Ik begeleid een proces als procesbegeleider, interim manager, coach en trainer. Hoe de mix van die rollen eruit ziet, spreken jij en ik af en stellen we gaandeweg bij.

Geef me de ruimte

Van jou als opdrachtgever vraag ik tijd, ruimte en vertrouwen. Voor zowel je mensen als voor mij. Mijn aanpak is anders en dat is wat mij betreft logisch. Immers, er moet iets veranderen om een andere uitkomst te krijgen. Regelmatig ervaar ik dat ‘controle management’ mensen eerder doet blokkeren dan accelereren. Met plezier trigger ik jouw professionals uit een stramien te komen en anders tegen dingen aan te kijken. Met een frisse blik pakken ze het werk op. Daar ben ik goed in, omdat ik nu eenmaal anders de wereld in kijk dan de meeste anderen. Het leidt tot resultaten, hun resultaten en dus blijvende resultaten.

Open communicatie

Mensen zitten soms vast in een gedachte of in ingesleten gedragspatronen. Dat kan ook gelden voor een verzameling van mensen, zoals een afdeling. Werksfeer en cultuur kunnen het proces - en daarmee de resultaten - enorm in de weg zitten. Vanuit mijn open manier van communiceren, werk ik met mensen aan hun onderlinge verstandhoudingen. Ik moedig hen aan ook open te communiceren. Dat doe ik op een luchtige manier, waarbij humor wat mij betreft niet mag ontbreken.

Om een en ander te verduidelijken, maak ik veel gebruik van beeldspraak. Iets anders dat bij mij hoort om mijn gedachten over te brengen, is tekenen. Mijn spontane mindmaps ondersteunen mijn verhaal. Het doet me goed te zien dat ze de dingen echt inzichtelijker maken voor mensen.

Resultaat

Laat één ding duidelijk zijn. De koers naar ons doel mag dan af en toe worden bijgesteld, ik houd het resultaat altijd scherp in mijn vizier. Ik ben wars van verspilling, zowel van geld als van energie. Ik wil resultaat; blijvend resultaat.